18 september 2021
16:00

Arameisk-Syrianska IF

Referat: Karlslunds IF FK - Arameisk-Syrianska IF

Karlslunds IF FK tar en skön och rättvis seger idag mot Arameisk-Syrianska IF efter segersiffrorna 4-1 (3-1 i paus). Målskyttar för hemmalaget; Noel Milleskog, Almin Masic med två frisparksmål samt Christer Lipovac.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Rasmus Forsell
Dennis Koss (ut ’78) – Konrad Gustafsson – Helmer Andersson – Christopher Alp
Christer Lipovac – Tarik Resic (ut ’84) – Pontus Hatula (ut ’78)
Malïk Mokédé (ut ’46)– Noel Milleskog – Almin Masic (ut ’84)

Avbytare:
Oscar Franck, Lukas Julher (in ’78), Hugo Dicksen, Linus Engwall (in ’78), Nabil Hassaini (in ’84), Linus Lamu (in ’46), Ebrima Jaiteh (in ’84)

Karlslund tar tag i taktpinnen direkt och är rätt överlägsna sina motståndare den första halvtimmen. Efter 28 minuter står det nämligen 3-0, dock reducerar gästerna minuten senare till 3-1.

1-0 kommer redan i den 6:e minuten då Christer Lipovac spelar fram till succélånet Noel Milleskog som med högerfoten placerar in bollen i mål. Milleskogs fjärde mål i sin fjärde match för Karlslund.

I den 13:e minuten får Karlslund en frispark från vänster som Almin Masic stegar fram och avlossar ett lurigt skott som målvakten inte mäktar med att rädda, 2-0 och Masics andra mål i karlslundströjan.

I den 28:e minuten slår samme Masic in ett inlägg från sin vänsterkant, ett inlägg som Lipovac plockar ner och med högerfoten avlossar ett skott och bollen in i mål till 3-0.

I anfallet efter kommer gästerna upp sällsynt, dock med ett riktigt snyggt mål där bollen nickas in via kryssribban till reducering 3-1.

Ställningen förblir 3-1 till halvtidspaus och Karlslund ska vara nöjda med sin prestation.

Gästerna tillåts ha lite mer boll under den andra halvleken, även om det är Karlslund som fortfarande styr det mesta och har de hetaste chanserna.

I den 80:e minuten stegar Masic åter upp för en frispark lite till vänster utanför straffområdet. Nu byter han hörn och drämmer till bollen i bortre och spikar slutresultatet till 4-1.

Segern är inget att snacka om. Karlslund gör åter en bra insats, i synnerhet i den första halvleken. Lite skakigt i inledningen av den andra, men Arameiska är aldrig riktigt nära någon poängkänning.

Åter kul att se 16-årige Malïk Mokédé med ny start i Division 2 och som är nära ett par gånger att sätta bollen i mål under den första halvleken. Även kul med ny seriedebut då 18-årige Nabil Hassaini kommer in under den andra halvleken. Alltid bra när våra offensiva spelare får göra poäng. Masic med tre poäng idag, Lipovac med två och Milleskog som knappt kan gå av en plan utan att göra mål, gör det alla riktigt bra. Allt som allt är det dock en riktigt bra kollektivt insats av samtliga spelare när Karlslund studsar tillbaka och tar sin fjärde seger på de fem senaste omgångarna.

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Nästa match för Karlslund spelas lördag 25 september då vi möter Eskilstuna City på Tunavallen.